Отново на върха при Юношите!!!

В последното състезание за сезона, отборът ни спечели втората в историята си отборна титла при юношите (15-17 години) с вероятно най-малката разлика в отборните първенства някога, 0.3 точки пред отбора на “Сандански”. Освен тази купа, състезанието донесе куп други позитивни емоции включващи призови индивидуални класирания и национален рекорд.
Индивидуалните медали бяха спечелени от Борис Милев (сребро на 100м свободен стил, 52.21), Алекс Колчаков (бронз на 100м бруст, 1:08.10; сребро на 200 бруст, 2:26.43; бронз на 200 съчетано, 2:12.76) и Георги Янев (бронз на 200 бътерфлай, 2:09.45).
Отборът ни завърши на подиума във всяка една от щафетите. През първия ден нашите момчета (Борис, Алекс, Иван и Никола) скочиха за рекорд на 4х100 свободен стил като плуваха с под секунда от старото най-добро време но бяха победени от отбора на “Сандански”. На следващия ден отново завършиха втори в смесената 4х100, този път в състав Калоян, Алекс, Георги и Борис. В последната щафета 4х200 свободен стил, където отново се борихме със Сандански за първо място и рекорд изглеждаше че класирането от последните два дни е на път да се повтори. Но с феноменално плуване от последен пост Никола успя да догони съперниците ни и да донесе победата със само 0.06, а с това и рекорд.
За пореден път демонстрирахме отборния си дух и желанието си да сме първи. След заслужената почивка, която ни предстои в следващите няколко седмици ще започнем подгоговката за новия сезон, където ще направим всичко възможно да се задържим на върха.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *